Kirjeldus
Matcha on Jaapani teede hulgas erandlik nii kasvatamis-, töötlemis- kui ka valmistusprotsessi poolest. Seda kasvatatakse samamoodi nagu gyokuro teed ehk teepõldu hoitakse kaetuna ligi 30 päeva enne korjet. Teelehtede töötlemise algfaas on gyokuroga sarnane, aga lõppfaasis teelehti mitte ei rullita, vaid need töödeldakse helbetaolisteks lehtedeks ja jahvatakase kiviveskites siidjaks pulbriks. Kuna jahvatamisele läheb kogu teeleht, lahustub kogu teeleht ka tee joomisel. Sellest johtuvalt on matcha kõige mineraalainete- ja vitamiinirikkam Jaapani tee.
- Matcha tee ergutab ainevahetust, ajutegevust, peletab tühja kõhu tunnet, taastab töövõime ja aitab pikema intensiivsema vaimse tegevuse vältel keskenduda.
Teed sobib juua ka eraldi korrana, Jaapanis pakutakse matcha kõrvale erinevaid maiuseid.
Uji Matcha Timeless Traveller Edition on ideaalne kaaslane kui lähete reisile ja soovite reisida võimalikult kerge pagasiga. Ühes pakis on täpselt õige kogus 2 grammi, mis on vajalik ühe kausikese jaoks.
Uji Matcha Traveller Edition, Jaapan, Kogus 15 tk x 2 grammi / 30 grammi