Tee

  • Jaapani tee sordid on eelkõige viljelus- ja töötlusprotsessi tulemus. Nii võib eri sorti põõsastelt Jaapani eri piirkondades koguda lehti ühe teesordi valmistamiseks ning ühelt teepõõsalt saada mitut eri sorti teed. (Näiteks sencha teed saab Jaapani eri paikades kasvavatelt eri teepõõsa sortidelt, kuid ühest teepõõsa sordist võib Jaapani eri paigus saada näiteks sencha ja gyokuro teed.)
  • Idamaadest pärinev mõiste viies maitse, mida tähistab jaapanikeelne sõna umami tekib nelja algmaitse (soolane, magus, kibe, hapu) omavahelises tasakaalus. Sama sõna kasutatakse ka tee iseloomustamisel – värskus ja umami on Jaapanis hea tee lahutamatud osad.
  • Kuna Jaapani rohelised teed on fermenteerimata ja seega aluselised ning vitamiini- ja mineraalaineterikkad, aktiveerivad need ainevahetusprotsesse ja suurendavad töövõimet. Jaapanis on teejoomine eelkõige seltskondlik tegevus, kui inimesed saavad kokku, et jagada omavahel mõnusat olemist.

Näitan tulemusi 1–8, kokku 12 tulemust