Gyokuro Karigane

21 

Gyokuro Karigane,Uji, Jaapan,100g

Kategooria: Sildid: , , Product ID: 1820

Kirjeldus

Gyokuro Karigane,Uji, Jaapan,100g

Gyokuro

Kõige nooblim Jaapani roheline tee sündis läbi rea juhuste ja kokkusattumuste 1800 a. algul Uji piirkonnas Jaapanis. Peale pungade puhkemist kaetakse teepõõsad umbes 30 päeva enne teelehtede korjamist roomattidega. Vilus kasvamine toob pungadesse rohkem mineraalaineid ja klorofülli ning aitab kaasa tee maitse pehmusele. Teelehti järeltöödeldakse ligi kahe kuu jooksul ja tee valmib lõplikult alles peale teatud aja möödumist suve lõpupoole.

Gyokuro tee on eelkõige mõeldud nautimiseks eraldi teejoomise korrana. See parandab keskendumisvõimet, aktiveerib ajutegevust ja ainevahetust, taastab vaimse töövõime.

Gyokuro valmistamine ise eeldab natuke tähelepanu ja keskendumist, et äratada tees umami ja juba see iseenesest on mõnus toiming ühelt tegevuselt teisele ümberlülitumisel või hea põhjus lihtsalt väikeseks pausiks.

Jaapani rohelises karigane-tüüpi tees (lisaks teelehtedele sisalduvad selles ka oksakesed) on rohkelt mineraalaineid ja vitamiine (C,E,A,B), kaltsiumit (ligi 10 korda rohkem kui samas koguses piimas), magneesiumit, kaaliumit, kuid väga vähe kofeiini. Tee soodustab ja aktiveerib ainevahetust.                              See sobib väga hästi tarvitamiseks kogu päeva kestel. Eriti tark on seda juua hommikuti, kuna saadav energia laeb organismi mitmeks tunniks, mitte lühiajaliselt nagu näiteks kohv.                                Samahästi sobib see seedimist parandava toime tõttu joomiseks söögikorra järel ja pärast füüsilist pingutust, kuna aitab hästi taastuda. Lisaks aitab tee vähendada allergilisi reaktsioone (eriti kevadisel ajal), soodustab rasvade lõhustumist organismis, alandab kolesteroolitaset ja ergutab aju ainevahetust. Tee mõju peaks täiel määral avalduma umbes 45 minutit pärast joomist.