Tobias viis meid ka teepõldudele. Need põllud, kus kasvatatakse gyokuro ja matcha teed, olid kaetud roomattidega. Selleks, et matid paigal püsiksid ja valgus taimedeni ei jõuaks, olid mattidel pokudega sarnased kujukesed.
Roomattidega katmine on traditsiooniline meetod, tänapäeval kaetakse põllud juba üha tihedamini tumedate katetega, aga õnneks on veel perekondi , kes päris algsete traditsioonide järgi teekasvatust elus hoiavad ja meil oli suur õnn sellest osa saada.Roomattidega kaetakse teepõõsad paarkümmend päeva enne korjamist. Tegevuse mõte on selles, et taim hakkab seejärel meeletu intensiivsusega klorofülli lehtedesse suunama, millest tuleneb ka matcha tee erkroheline värvus.
Vanasti jahvatati teelehti matcha tee jaoks käsitsi kiviveskitega. Saime ka seda ise proovida.
Ühes sekundis tuleb teha veskiga üks tiir ja tempo peaks olema ühtlane. Põsed said punaseks juba pärast 2 grammi matcha jahvatamist. Värskelt jahvatatud matcha maitseb imehästi. Päris õige ja kvaliteetse matcha üks olulisi näitajaid on kindlasti erk-elektriroheline värvus.Tänasel päeval toimub jahvatamine elektrooniliste kivist veskitega, aga seegi protseduur on küllaltki aeganõudev, sest veski temperatuur ei tohi ületada 46 kraadi, sest mõjuks halvasti teelehe kvaliteedile.